Het boeken van een DJ kan een zeer uitdagende taak zijn. Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een dj voor een evenement. Het is altijd het beste om uw onderzoek van tevoren te doen, en een paar tips kunnen het proces gemakkelijker maken. De meeste mensen denken dat dj’s precies zo zijn, dj’s, maar er zijn zoveel aspecten aan een dj dat het inhuren van de verkeerde een feest voor iedereen kan verpesten. Van de eerste ontmoeting tot de daadwerkelijke uitvoering, u wilt zorgvuldig kiezen.

DJ boeken voor event of feest

Een van de eerste dingen die u moet beslissen, is of de DJ tijdens het evenement een instrumentaal stuk zal spelen. Veel populaire dj’s bieden hun gasten een gratis download van een nummer dat ze op het evenement zullen spelen; een Trouw dj  weet dit en laat de gast dit van tevoren weten. Anders is een DJ die een nummer niet aanbiedt of op zijn minst prominent vermeldt, misschien niet de juiste keuze voor uw evenement.

Een ander aspect van het boeken van een DJ voor uw feest is verlichting; een DJ is verantwoordelijk voor het verlichten van de ruimte en het bepalen van de sfeer voor het evenement. Het kiezen van de juiste DJ is belangrijk omdat sfeerverlichting een feest drastisch kan veranderen van casual naar rauw, van ontspannend naar energiek. Goede verlichting kan ook de juiste sfeer scheppen voor speciale evenementen zoals verjaardagsfeestjes, babyborrels en bruiloften. Bekijk de verlichting die elke DJ aanbiedt om een beter idee te krijgen van wat er voor uw feest wordt aangeboden.

Als je eenmaal hebt besloten dat een dj voor je feestje zorgt, moet je bepalen of de dj een bepaald soort muziek speelt of een grote variatie. Sommige dj’s zijn gespecialiseerd in bepaalde soorten muziekstijlen, terwijl andere veelzijdig zijn. Als je dj een grote verscheidenheid aan muziekstijlen speelt, vraag hem dan naar de genres waarmee hij bekend is en of hij speciale verzoeken heeft. Dit is vooral belangrijk voor zakelijke evenementen, omdat u ervoor wilt zorgen dat uw gasten een DJ hebben die ervaring heeft met de muziekstijlen die u probeert te bereiken.

Verlichting is een ander belangrijk aspect van de muziekselectie van een trouwfeest dj. De meeste dj’s zijn goed geïnformeerd over verlichting en passen perfect bij elk bedrijfsfeest. Vraag de DJ naar de soorten verlichting die ze gebruiken bij hun optredens, of ze dezelfde verlichting gebruiken voor commerciële evenementen en bruiloftsfeesten, en of ze speciale verlichting kunnen verhuren voor je bruiloft of bedrijfsevenement.

Bespreek ten slotte met de DJ welke soorten verzoeken ze niet kunnen behandelen. Als uw feest bijvoorbeeld meer een damesavondje is dan een echte zakelijke bijeenkomst, wilt u de professionele dj’s dit laten weten. Veel dj’s hebben ook andere evenementen die ze verzorgen, zoals huwelijksrecepties, dus het is altijd het beste om een scala aan diensten van één dj te krijgen. Een goede DJ zal flexibel zijn om aan al uw behoeften te voldoen, terwijl de kosten laag blijven.